Ktoś zrobi na teraz? Obiecuję że dam naj :3

[tex]A) -6*(-4)*(-2)*(-7)=24*14=336\\B) -6*(-4)*(-2)*7=24*(-14)=-336\\C) -6*4*(-2)*7=-24*(-14)=336\\\\D) 6*4*(-2)*7=24*(-14)=-336\\\\E) -6*4*9-2)*(-7)=-24*14=-336[/tex]
Wartość ujemna wyszła w B, D, E
Odpowiedź:
minus * minus = plus
plus*minus=minus
A.-6*(-4)*(-2)*(-7)=24*14= 336
B.-6*(-4)*(-2)*7=24*(-14)= -336
C.-6*4*(-2)*7= -24*(-14)= 336
D.6*4*(-2)*7=24*(-14)= -336
E.-6*4*(-2)*(-7)=-24*14= -336
Odp:Wyrażenia B,D i E mają wyniki ujemne.
Mam nadzieję,że pomogłem.Liczę na naj